Inställd yogasafari NYC

Det är jättetrist men tyvärr måste vi ställa in min yogasafari till New York som skulle gå av stapeln första veckan i juni. Detta på grund av för lågt antal anmälda deltagare. Vad detta beror på är svårt att säga, typ varenda tidning i Sverige skrev ju om resan och i princip alla jag pratade med tyckte att det lät hur cool som helst. Men förmodligen hänger det på priset. Drygt 11 000 kronor för en vecka i New York kan kanske tyckas lite dyrt, fast då ingick boende (som är rätt dyrt i NYC) och mig som heltidsyogaguide. Och sen ska alla inblandade få betalt också och då hamnar priset som det gör.

Men Inshape Travel och jag kanske hittar på något annat roligt framöver. Själv skulle jag kunna tänka mig en yogasafari till Los Angeles. Eller varför inte en yogaresa med mig som yogainstruktör till en paradis-ö i Karribien? Sen skulle jag inte tacka nej till att vara yogainstruktör på en resa till Bali (står typ överst på min bucket list), Borneo (jag har varit där fyra gånger och älskar den ön), Nepal (aaaah, drömresmål nummer ett), Sri Lanka (har varit där och det är helt underbart och lite “Indien Light”) eller någon annanstans dit Inshape Travel arrangerar just yogaresor. Kolla in alla resmålen här.

Var går din drömyogaresa om du fick bestämma och om priset inte spelade någon roll?

17 comments

 1. Vad synd! Ingen artikel här alltså:( 11000 kronor är INTE dyrt för en vecka i NYC med det program ni har, men det är mkt pengar för många ändå. Kan du inte ordna ngn yogagrej/resa eller ngt yogit för oss ovana/okunniga/vardagsyogare eller hur man nu ska säga? För mig är i alla fall 11000 kr ok för en vecka m boende i NYC, men nu var den ju för mkt yogavana personer. Jag kan åka var som helst dessutom:)

  1. Supersynd. Men jag kan förstå att många tycker att det blev dyrt, på de andra yogaresmålen ingår ju yogan och ibland även mat. Men som sagt, det är skillnad på att åka till klassisk badsemesterort och en storstad som NYC. Jag är nog mer inne på att köra yoga för mer erfarna yogisar än nybörjare. Har liksom hittat min nisch i Power Vinyasa (gärna hot och gärna level 2/3) även om jag såklart har Gentle Yoga på min repertoar också. Stay tuned … man vet aldrig var som dyker upp på yogaresfronten framöver.

 2. MIN drömyogaresa skulle gå till en tyst liten oas någonstans, men ingen supersemesterort eller större stad. T.ex. Asheville, NC (när vi letade bröllopsställen där så tittade vi bl.a. på en retreat i bergen som var så underbar i slutet av sommaren att jag blev hals över huvud förälskad – fast det blev inte just det stället för bröllopet eftersom det var lite väl avlägset och otillgängligt för de flesta av våra gäster). Men tystnaden, urskogen, fjärilarna, blommorna, ängarna…åh! Och massor av andra fritidsaktiviteter och ekologisk mat inom räckhåll. Och luften i the Smokies som alltid får mina lungor att expandera. Där skulle jag kunna rensa huvudet och hitta mig själv igen :) .

  The Bighorn Mountains i Wyoming (där dom spelade in Brokeback Mountain) vore en annan idealisk plats även om jag vet mindre om det – men jag älskar naturen i Wyoming. Det är så kargt och vackert.

  Inte the Rockies – dom är liksom lite väl stora och grandiosa för mig. Kanske the Western Slopes iofs.

  Så ja, jag är nog mer en “gömma-mig-i-skogen-och-bergen-på-min-yogaresa” sorts person ;)

  1. PS. MEN jättesynd att yogasafarin i New York inte blev av – som en intro till flera olika lärare och stilar av yoga lät det ju perfekt!

  2. Låter som underbara yogaresmål (även om det kanske inte går ihop med denna typ av plats och ekologisk mat inom räckhåll … om man inte hittar en eko-bonde i trakterna). Svårtsålt till en svensk publik dock.

   Min drömresa har nog mer öppet hav än berg och skog, även om det är härligt det med. Bästa morgonyogan jag någonsin gjort var precis vid soluppgången på en brygga på Maldiverna. Solen kröp upp över horisonten och ett turkostgrönt glittrande hav. Aaaaaahhhh!!!!

   1. låter också underbart. Jag har gjort två yoga-retreater i Stockholms skärgård för rätt längesen, men med bastu nere vid vattnet, ängar, soluppgångar över Östersjön, osv. Inte helt fel det heller :). Bighorn har kanske inte så mycket ekologisk mat inom räckhåll men Asheville är en liten oas för alternativ kultur med MASSOR med yoga, meditation, wholefoods, coops plus en riktigt bra farmer´s market. Kan verkligen rekommenderas, även för en veckoslutsutflykt eller så.

   2. Aaah, yoga och bastu måste väl vara en av de bättre kombinationerna. Om man inte råkar befinna sig i typ Indien och +45 gradig värme … =)

    Var i USA bor du föresten?

 3. Jag bor f.n. i Indiana men har tidigare bott i CO, NC, MA, TN och Ohio. Ett eller ett par år på varje ställe…nomadliv…tänkte slå mig till ro någon gång innan jag fyller 50 iallafall!

 4. När jag tänker på NY tänker jag på konsumtion, pengar ,miljöförstöring och sociala orättvisor, vilket gör att jag inte tycker att det går ihop med en yogaresa. Det finns ju massor av platser som skulle kunna ge dessa associationer och antagligen finns det en massa positivt med NY också, men skulle jag åka på en yogaresa skulle jag gärna vilja åka bort från konsumtionssamhället och känna att jag är nära naturen och det skulle lika gärna kunna vara en resa till Nepal som någonstans i Sverige.

  1. Men då gäller det väl varenda storstad i hela världen. New York är en helt fantastiskt stad tycker jag, ingen annanstans kan du hitta så mycket olika sorters yoga på så liten yta, så många ekologiska och veganska restauranger, så mycket kultur, och faktiskt helt miljövänliga bostadshus men slutet ekosystem. Skulle säga att just NYC ligger i framkant på den fronten. Och sociala orättvisor har du gott om i Sverige … för att inte tala om i Nepal.

 5. Japp jag får väl tänka om lite där. :) Exemplet Nepal handlade mest om närheten till naturen, Det har bara blivit så att NY ger mig sådana associationer och jag tror att klassklyftor etc är större i USA än i Sverige. Givetvis är det inte så svart eller vitt, det finns negativt och positivt med alla platser på jorden. Att NYC ligger i framkant gällande miljöaspekterna visste jag inte! I media framställs ofta USA som en miljöbov som inte vill vara med på internationella avtal etc…överhuvudtaget framställs ofta USA som en bov gällande mesta :P

  1. Visst är klassklyftorna större i USA än i Sverige. Fast det går ju inte riktigt att jämföra så. Det bor 300 miljoner människor här och 9 miljoner i Sverige, så du får nog jämföra USA med hela Europa för att få en mer rättvis bild. Tror att man ibland är snabb att dömma och se fel någon annanstans, det är ju “enklare” än att se alla problem och orättvisor som faktiskt finns där man själv bor. Men visst är USA´s industrier miljöbovar. Och storföretag har så mycket pengar, och har man pengar har man såklart makt. Och lobbyister styr politiker. Men Sverige har också sina brister. I USA har man till exempel inga folkvalda nynazister i riksdagen …

   Jag tror att vi alla måste se på detta som en helhet och inte peka finger. Folk måste sluta med “vi är bättre och dem är sämre-tänket”. Det förlamar och folk sätter sig med armarna i kors eller slår sig själva på bröstet. Vi är alla sammankopplade – människor, natur och djur. USA har många brister men även fördelar. Miljörörelsen är otroigt stark här. Vi har personer som Al Gore och Leo DiCaprio (kolla dokumentären the 11th Hour), den ekologiska och veganska rörelsen är SÅ mycket större här, varje stadsdel har en Farmers Market, konsumenterna kräver bra grejer och producenterna lyssnar, det odlas ekologisk mat på hustak i Brooklyn, det finns fastighetsmäklare som helt fokuserar på hus med LEED Gold Rating (alltså miljövänliga och slutna ekosystem).

 6. Jag är väl medveten om bristerna i det svenska samhället med tanke på att jag snart är färdigutbildad socionom, men det ligger mkt i det du säger och det är glädjande att höra att miljörörelsen är stark i USA. För övrigt vill jag säga att jag lär mig mkt av din blogg och tar till mig av massa bra tips. Tack för att du delar med dig. Får kolla in den där dokumentären!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s