Fortfarande rätt synd om mig

Jag mår fortfarande pest. Magsjukan har gett med sig men jag mår fortfarande rätt illa. Och febern håller i sig, hade närmare 39 igår kväll men nu på morgonen har jag bara 37,2. Men febern stiger ju i allmänhet under dagen så jag febertoppar kanske senare idag. Fördelen med att “bara” ha feber och ont i kroppen är att jag faktiskt orkar ligga i soffan och glo på tv. Första dagarna kröp jag mest mellan sängen och badrummet. Inte kul! Så här sjuk har jag nog inte varit sen jag och maken (förmodligen) åkte på svininfluensan i oktober 2010.

Än pallar jag inte med fast föda. Och jag är på tok för svag för att juica själv så maken fick åka och köpa ekologisk, färdigpressad juice till mig. En grön juice gjord på kale, broccoli, spenat, blåalger, barley grass, wheat grass, äpple, kiwi, mango, ananas, ingefära, spirulina och chlorella. Och en blå juice gjord på acai, vindruvor, äpple, banan, katrinplommon, eiderbär, rödbetor, svarta vinbär, grape seed extract och choline.

Hej på din mitt lilla immunförsvar, nu ska du boostas!

11 comments

  1. Jag kör hellre hela blåbär faktiskt, de flesta blåbärssopporna i butik är fulla med socker och jag har inte sett några ekologiska där jag handlar. Och inte för att dissa dina husmorstips, men glass har ingen som helst verkan mot feber. Ja, förutom att det är gott och kallt. Sen är jag ju vegan så jag äter såklart inte vanlig glass. Idag blir det sweet potatoe och butternut squasch-soppa. Och massa grön juice fullproppad med vitaminer. Min kropp skriker efter näring.

   1. Men finns det inte veganglass då? Och jag är av den övertygelsen att bara man tror tillräckligt mycket på något så är det bra för en. Så glass är bra för mig när jag har feber. Hallon innehåller salicylsyra och är också bra mot feber. Och som alltid är det ju bäst att äta färska bär. Gott är det också!

   2. Visst är det bra med övertygelse och tro på något men glass botar dessvärre ingenting. Då är det som sagt mycket bättre att boosta immunförsvaret med riktig mat och riktig näring, dricka mycket vätska och sova. Det tror jag på.

 1. Det var verkligen en seg rackare du har åkt på… Hoppas att du piggnar till snart och att alla magbaciller håller sig borta resten av året!

 2. Jag drabbades av nåt liknande i söndagsnatt, först idag som jag typ känner mig på banan.. Men träning får jag vänta med några dagar för energinivåerna måste återställas!

  Skönt att du är på bättringsvägen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s