Min första yogafilm – Power Vinyasa (20 minuter)

Här kommer äntligen min första lilla yogafilm. Jag gjorde såklart en del rookie mistakes som jag hoppas att ni kan ha överseende med. Typ att mitt gamla stativ är lite kajko och bilden darrar till ibland (har just beställt ett nytt). Och musiken i bakgrunden var inte så bra eftersom att man har lite svårt att höra vad jag säger (det går tyvärr inte att koppla in en extern microfon till min videokamera). Plus att jag babblar på lite för snabbt ibland. Men bortsett från det hoppas jag att ni kommer att gilla filmen. Det är bara ett kort 20-minuters smakprov på hur en av mina Power Vinyasa-klasser kan se ut. Jag visste inte hur lång film jag skulle kunna lägga upp så därför håller jag inte vissa poser så länge som jag brukar under en vanlig klass. Så som sagt, se detta som ett smakprov (även om det såklart går utmärkt att hänga med och se detta som en snabbpowerklass att träna till). Och eftersom att jag alltid pratar och bara kan namnen på yogaposerna på engelska så pratar jag såklart engelska på filmen. Men ni ser ju vad jag gör så det ska säkert gå bra.

Kom gärna med önskemål på vad du skulle vilja se på nästa film. Kanske fortsättningen på denna klass? Detta var ju typ de första 20 minuterna så jag skulle kunna filma resten av klassen, med mer avancerade poser som arm balancing och inversions och sen en avslutande del med seated och liggande poser. Eller skulle du vilja se en film med fokus på en speciell pose, mer teknik, kroppslinjering och tänk-på-att? Sen verkar det vara så att man kan lägga upp mycket längre filmer på Vimeo. Denna film vara bara xxmb och med gratiskontot får man ladda upp 500mb per vecka, skaffar jag pluskonto får jag lägga upp hela 5gig i veckan! Så kanske kan jag filma en hel liveklass (om mina yogisar tycker att det är ok förstås). Vore det lajbans att se? Let me know! Du kan även följa mig på Vimeo och få updates när jag lägger upp nya filmer.

18 comments

 1. Vad coolt! Fick snabbkolla lite bara,, ska se hela när jag kommer hem! Du är ju grym på engelska ;) … Tack för att du delar med dig.

   1. Jag är grymt imponerad hur fokuserad du är och hur noga du påpekar vad man ska tänka på. Lugn och saklig, *gillar skarpt*
    Det hade varit kul/intressant att se fortsättningen på passet med lite mer avancerade “poser”.
    Uppskattar jättemycket att du lägger upp det som en filmfil här så vi kan se.
    Hur går det med din axel?

 2. Åh det här ska jag kolla på när min hjärna har återhämtat sig efter ett overwhelming möte med någon som möjligen vill ha mig som konsult. Ser fram emot detta! :)

 3. Hallå!.
  hinner inte titta nu men utan att ha sett filmen så vet jag att jag vill ha allt som du kommer på. Du verkar vara en grym lärare och jag hoppas verkligen att det blir av med yoga i juni när du kommer till Sverige. En hel klass vore kul om du lade upp och sedan en dvd i framtiden också?
  Du får starta upp en webshopp så att vi kan handla. I den skulle jag vilja ha snygga yogakläder också. Vilken yogamatta rekommenderar du förrensten? Jag behöver köpa en ny och vill ha en ekologisk så klart men ska det vara en med joner eller är det bara bull….

  1. Härligt att höra. Jag ska kolla med min klass om de är ok att jag filmar. Jag har en del nya yogisar som kanske inte är så sugna på att vara med på bild. En dvd vore ju superspännaden men då krävs det ju bättre kamera, ljus och ljus. Jag får nog hålla mig på amatörnivå än så läge. Och webshop blir det nog inte heller … däremot kan jag tipsa om mina favoritprodukter. Ett sådant inlägg kommer inom kort!

 4. Nu har jag äntligen tagit mig tid att kika på den här videon och den var som väntat toppen! Jag fick massor med tips på saker att göra och inte göra. Jag ska prova att rulla ut mattan här hemma någon kväll, hänga med och se om det dyker upp några frågor.

  Ett tips till alla yogisar är verkligen att ha flera olika ledare/inspirationskällor. Två kanonbra yogamästare kan ge helt olika synvinklar på en och samma pose, och då blir det ju faktiskt dubbelt så bra allting!

  Hoppas att det kommer mer videogodis snart!

  1. Kul, och som sagt gärna hör av dig om du har några frågor. Betänk dock att detta är ett litet utdrag på 20 minuter från en vanlig 60-90 minutersklass. Men det funkar som en expressklass då man har ont om tid. Håller med dig om det där att ha olika instruktörer, man kan ju gå hos tio olika lärare och de säger och gör i princip samma sak men först när man tar en klass hos lärare nummer elva hör man verkligen och det sjunker in.

   Mer videogodis kommer! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s