Grönsakskasse

Men hur smart är inte det här? Och så enkelt och typ “men varför har jag inte tänkt på det förrut”. Helt vanliga meshpåsar att använda istället för plastpåsar till frukt och grönt. Så eko-smart! Själv har jag redan ett tiotal sådana här tvättpåsar i mesh med dragkedja. Jag använder dem när jag reser, och packar underkläder i en, strumpor i en, tischor i en, klänningar i en, shorts i en och så vidare. Perfekt när man som jag jobbat som resereporter och byter hotell varje natt, man slipper riva upp allt i resväskan och kan enkelt och utan stök ta upp det man vill ha. Men nu kommer dessa väl till pass i mataffären istället. Påsarna på bilden här ovan komer från flip & tumble och kostar $11 för fem stycken.

Fler tips på twitter och #zerowaste2012.

8 comments

  1. Jättesmart om det inte vore för att dessa påsar på bilden är producerade i 100% polyester som är vadå? Jo plast!

    1. Bomull hade såklart varit bättre (så till vida att det varit ekologisk sådan) men dessa återanvändningsbara i polyester är ju bra mycket bättre än engångspåsar i plast. Tycker jag. Jag har haft mina i flera år och de är fortfarande som nya. Det ju finns alltid ett bättre alternativ och jag tror att många som tänker så slutar med att inte göra någonting alls. Om man nu ska hårddra det (med gliten i ögat) är ju att inte ha en påse alls utan bära allt i famnen bättre än en bomullspåse som någon tillverkat och alltså bidragit till någon form av utsläpp någonstans på vägen. Men visst håller jag med dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s