Haremsbyxor

Jag har alltid varit lite obsessed i haremsbyxor. Jag hade dem redan på 80-talet. Långt, långt innan de var “modernt”. Min bästa kompis Yasmine var en hejjare på symaskinen så hon sydde nya haremsbyxor med tillhörande små jackor och pillerburkahattar till oss när vi skulle ut och festa. Haha! Vi såg för roliga ut. Jag kunde inte hitta någon helkroppsbild men här är med jacka och hatt. Och ja … det är jag som är den blonda tjejen till vänster!!! Vi är förmodligen 18-20 år på den här bilden. Och förmodligen lagom halvpackade och på väg till Ritz. Eller kanske till Confetti eller Make Up (två av de första gayklubbarna i Stockholm).

Well, well … nu skulle ju detta inlägg inte vara en walk down memory lane. Nej, jag skulle skriva om haremsbyxor. Jag har tre par och älskar att yoga i dem eller att hasa omkring här hemma. Ett par är från Röhnisch (från deras 2009-kollektion tror jag) och de andra två har min mamma hittat åt mig i Gamla Stan och skickat med post. Men nu är jag på jakt efter fler. Har googlat och sökt på shoppingsajter med inte hittat så himla mycket. Det finns massor vardags-haremsbyxor i tjockare material, softa mysharemsbyxor i mer sweatpants-material eller i glansigt silke. Eller så är de för stora och puffiga. Ingen av dem särskilt praktiskt när man tränar.

Har du sett några coola haremsträningsbyxor som du kan tipsa om? Själv har jag hittat dem här. De till vänster är från Dancewear Solution och kostar kring $30 och de till höger från Babakul och kostar $120.

4 comments

  1. Jag har ett par som är i princip identiska med de till vänster. Köpte dem i en butik i Prag 2009. Butiken var dansk tror jag. Eller så var det på New Yorker. Hmm, knappast till mycket hjälp annat än att det kan gå att hitta i helt vanliga klädaffärer :)

  2. Dom hade absolut på typ H&M inför sommaren, men det är nog svårare nu.. Mamma och jag köpte varsit par på Kappahl för två tre år sen, dom används flitigt! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s