Inte helt hundra

Senaste veckan har jag kännt mig lite dassig. Inte helt på topp. Inte helt hundra. Och imorse vaknade jag med en hals som var rätt svullen och gjorde ont. Inte bra!!! Jag har ju varit uten ström i en vecka och nu har jag massor, massor och massor av jobb att ta igen. Så att bli sjuk just nu var verkligen taskig timing.

Men bortsett från halsontet känner jag mig rätt pigg och fräsch så det ska nog gå ändå. Men träningsmässigt så strykter jag löpningen och mitt tänkta kettlebell-tabata-pass (utskriftvänlig PDF så du som är frisk och kry kan köra redan idag). Men min 60 Day Yoga Challange is still going strong. Idag kör jag ett yinyoga som inte höjer pulsen, så det är lungt.

Vad pysslar du med när du har halsont? Och har du en huskur att dela med dig av (även om jag egentligen inte tror på en enda utan den enda som verkligen hjälper är näringsrik mat, mycket vätska, varmt grönt te och sömn).

14 comments

 1. Öron å hals hör ju lite ihop. Jag värmer olivolja t kroppstemp (förstås, blir lite varmt annars) topsar det i innerörat som skydd. Tar lite vitlök å hackar smått. Lägger detta i liten bit gasbinda å knyter m snöre. Petar in i örat å tejpar igen över natten. Stinker som fan men dödar garanterat alla eventuella baktterier. Gammal huskur från min halvmormor, funkade bra när jag fick ont i halsen eller hade öronkänning.

  1. Öra, näsa, hals hänge ihop ganska mycket skulle jag säga. Det där vitlöksknepet har jag testat och det funkade inte alls, ja förutom att man stank som en galen, rumänsk vampyrdödare. Te dricker jag mest för att det känns lindrande, det har inga egentliga “helande” effekter. Tricket är ju att förebygga och få i sig vitaminer och antioxidanter så man stärker sitt immunförsvar INNAN man blir sjuk. Och sista veckan med strömavbrottet har jag inte ätit som jag brukar och varit rätt stressad så det straffar sig väl nu. =/

 2. Åh tack! Älskar när folk lägger upp tips på träningsprogram man kan köra så man kan variera sig lite :)

  Och krya på dig! Jag återhämtar mig precis från några dagars värdlelös förkylning… grrr :)

 3. Varmt te med lite honung. Är det riktigt illa med halsontet kan jag retirera till starka eukalyptustabletter. Annars kör jag på det enda som fungar i kureringsväg som du säger. Massor med vatten, bra mat och sömn.

 4. Been there, done that. Sjuk i forrige vecka. Hot water, lemon and ginger! Skal instruera mitt första treningspass efter sommaren i dag, godt jeg inte blev sjuk denna veckan!

  Best wishes for a speedy recovery!

 5. Stackare, det var illa tajmat. Vet bara ett bra knep: yllestrumpa runt halsen men UTOCHINVÄND! Annars hjälper det inte.
  Skämt åsido, du har ju redan ordinerat rätt själv. Det finns ju dom som tycker det är roligare att vara förkyld om man dricker konjak men det tror jag inte heller på.
  Hälsningar från den eviga skeptikern.

  1. Haha, ja det var ett bra husmorstips. Och nej, sprit tror jag inte alls hjälper, snarare tvärtom. Nej, jag kör varmt te (för att det är skönt för halsen), laptop på magen och sen inta vågrätt läge resten av dagen.

 6. Du glömde bara en sak: varm katt på magen också. Du får maka litet på datorn…
  Läste nyss att kattstackarn fått UVI, hoppas symptomen går över kvickt. Sånt har Olga också råkat ut för.

  1. Haha … mina katter brukar gilla att själva ligga på min laptop. Det är varmt och gött där antar jag. Inte lika bra för datorn antar jag. Grizwold har fått åka till veterinären och fick diagnos infektion. Så det var inte en inflammation. Men nu blir det antibiotika i fem dagar plus att jag ska börja ge honom flytande omega 3-olja. Hade inte hört talas om det förr men ska tydligen vara bra och motverka framtida inflektioner. Plus att det är bra för päls och leder. Smakar lite fisk så det går finfint att hälla lite över deras vanliga mat.

 7. Tusan tack för ett bra träningsprogram. Väntar nu på att träningsvärken ska komma :)

  Har du bjudit på fler sådana fina utmaningar nånstans i bloggen?

  1. Är du ovan vid denna typ av träning kommer träningsvärken som ett brev på posten. =)

   Och ja, jag har fler träningsprogram. Scrolla ner och i högermariginalen ser du en rubrik som heter just “Träningsprogram”. Du kan välja mellan 20 minuters Bootcamp, crossfit, cirkelträning, plyometrisk bosuträning, pulshöjande styrketräning och ett kickstartsprogram. Jag brukar rekommendera att du kör ett program i 4-6 veckor och sedan antingen byter helt eller ökar på vikter och minskar reps. Se till att “chocka kroppen” då och då så den aldrig vänjer sig vid påfrestningen. Samma sak gäller såklart din konditionsträning. Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s